AFTOVAC

AFTOVAC




        

Kompozisyonu:

Doku kültüründe üretilen, inaktif şap virüsü içerir. Bir sığır dozundaki virüs miktarı O tipi için en az 5 pg, diğer serotipler için en az 2.2 pg dır. İnaktif şap virüsü, kolloid formdaki % 0.9 alüminyum hidroksit'e [ Al (OH)3 ] adsorbe edilmiş olup, % 0.06 saponin ve % 0.01 thimersol (Mertiolate) ilave edilmiştir. Aşının içerdiği şap virüsü serotipi (tipleri) şişelerin üzerindeki etikette belirtilmiştir.

Endikasyonları:

Şap hastalığının etkeni olan şap virüsünün (aphthovirus) neden olduğu şap hastalığına karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Kontraendikasyonları:

AFTOVAC ile bu yönde bir çalışma henüz yapılmamıştır, ancak yakın gelecekte bu kapsamda araştırma yapılması planlanmaktadır.

Uygulama şekli ve dozu:

Koyun ve keçilerde göğüs kemiğinden 5 cm ileride boyuna yakın orta bölgeye, deri altı (subcutan) yolla uygulanır. Sığırlarda, göğüs kemiğinin 15 cm ilerisinde gerdana, boynun yan tarafından deri altı yolla uygulanır

               Sıgır-manda        3 cc

Doz; 

        Koyun-keçı...    1 cc

 

Uyarılar:

Ürün yasal yetkililerce uygulanmalı ve takip edilmelidir. Yetkililerden başka kişiler tarafından yapılan uygulamalardan doğacak sonuçlardan üretici firma kesinlikle sorumlu değildir. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde en yakın Veteriner Hekime baş vurulmalıdır.

Yan etkileri:

içerdiği saponin nedeniyle inokulasyon yerinde bir şişlik meydana gelir ve hafif ateş yükselmesi normaldir. Sağmal hayvanlarda süt veriminde geçici azalma görülebilir. Aşılama yerinde allerjik reaksiyon oluşumu çok enderdir.

Yasal arınma süresi

AFTOVAC ile bu yönde bir çalışma henüz yapılmamıştır, ancak yakın gelecekte bu kapsamda araştırma yapılması planlanmaktadır.

Saklama koşulları:

+ 2'C /+8"C (buzdolabı şartlarında) saklanmalıdır. Kesinlikle doldurulmamalı, ışıktan ve ısıdan uzak tutulmalıdır.

Ambalaj şekil:

20, 50 ve100 mİ hacimli kahverengi cam şişelerde ambalajlanmıştır.

İmha şartları:

AFTOVAC 'ın, imha işleminde şişe, içeriği ile birlikte, açılmaksızın otoklav edilmeli (121*C,60 dakika) ve foseptik çukuruna atılmalıdır.

Üretim İzin Belgesini büyütmek için resme tıklayınız


Diğer Ürünlerimizden Bazıları